Polityka prywatności

Regulamin XI Polskiego Zjazdu Filozoficznego

Załącznik 1

Polityka prywatności

www.zjazdfilozoficzny.kul.pl

 

  • Regulamin XI Polskiego Zjazdu Filozoficznego
  • Załącznik nr 1 – „Polityka prywatności serwisu XI Polskiego Zjazdu Filozoficznego”

 

Serwis XI Polskiego Zjazdu Filozoficznego szanuje prywatność swoich użytkowników.

Prawa autorskie

Treści zawarte na stronach internetowych XI Polskiego Zjazdu Filozoficznego są przedmiotem praw autorskich przysługujących ich twórcy i podlegają ochronie zgodnie z prawem autorskim.

Zastrzeżenia prawne i odpowiedzialność

Serwis XI Polskiego Zjazdu Filozoficznego nie odpowiada za jakiekolwiek szkody wynikłe z korzystania materiałów i informacji zamieszczonych na stronie. Jednocześnie zastrzega sobie możliwość edycji i usuwania wpisów.

  • Organizatorem XI Polskiego Zjazdu Filozoficznego jest Wydział Filozofii Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II z siedzibą przy Al. Racławickich 14, 20-950 Lublin.
  • Zasady organizacji XI Polskiego Zjazdu Filozoficznego i przetwarzania danych osobowych zgromadzonych w związku z jego organizacją unormowane są w Regulaminie XI Polskiego Zjazdu Filozoficznego, z którym każdy uczestnik zobowiązany jest się zapoznać przed rejestracją konta.

Cookies (ciasteczka)

Pliki cookie to małe pliki tekstowe wykorzystywane do zapisywania pewnych informacji na Twoim komputerze. Cookies nie są szkodliwe ani dla Ciebie, ani dla Twojego komputera i danych, dlatego zalecamy niewyłączanie ich obsługi w przeglądarkach. Stosowanie cookies umożliwia podnoszenie jakości naszych usług oraz zwiększania zadowolenia naszych użytkowników dzięki przechowywaniu ich preferencji oraz śledzeniu trendów i sposobów poruszania się po stronie Zjazdu.

Informacja dotycząca plików Cookies

Ochrona prywatności użytkowników naszego serwisu ma dla nas bardzo duże znaczenie. Wszyscy użytkownicy naszego serwisu mają prawo do zachowania prywatności i poufności. Nie zabiegamy o identyfikację użytkowników naszego serwisu. Informacje, które są zapisywane są przez przeglądarkę internetową w postaci plików cookies i pobierane przez nasz serwer są anonimowe. Zgodnie z ustawą z dnia 16 listopada 2012 r i wprowadzonymi z dniem 22 marca zmianami, wyjaśniamy  zasady oraz sposób gromadzenia, przetwarzania oraz wykorzystywania informacji o użytkownikach naszego serwisu internetowego, zawartych w plikach cookies.

Pliki Cookies

Podczas wizyt na naszej stronie, na Państwa komputerze zapisywane są fragmenty kodu zwane cookies („ciasteczka”), które są plikami tekstowymi odpowiadającymi zapytaniom HTTP kierowanym do naszego serwera. Stosowanie cookies to przyjęta praktyka większości serwisów WWW. Służą one do zapewnienia optymalnej obsługi Państwa wizyty na naszej stronie oraz umożliwiają szybszy i łatwiejszy dostęp do informacji. Pliki cookies nie służą do przetwarzania danych osobowych, a ich zawartość nie pozwala na identyfikację użytkownika, jego śledzenie czy nawigację. Przechowywana informacja lub uzyskiwanie do niej dostępu nie powoduje zmian konfiguracyjnych w Państwa urządzeniu i oprogramowaniu na nim zainstalowanym. Jeśli nie zgadzasz się zapisywanie i odbieranie informacji w plikach cookies, możesz zmienić zasady dotyczące cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
W przypadku wyłączenia funkcji cookies, niektóre elementy naszej witryny internetowej mogą być niedostępne.

Gromadzenie danych

Dane gromadzone w plikach cookies to standardowe informacje takie jak:

  • publiczny adres IP z którego przeglądana jest treść na naszej stronie,
  • czas nadejścia zapytania,
  • czas wysłania odpowiedzi,
  • nazwa stacji klienta – identyfikacja realizowana przez protokół HTTP,
  • informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji HTTP,
  • adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link), w przypadku gdy przejście do naszej strony nastąpiło przez odnośnik,
  • informacje o przeglądarce użytkownika.

Wykorzystywanie danych

Ta strona używa Google Analytics oraz innych narzędzi analitycznych, które pomagają w okazjonalnym badaniu, jak użytkownicy korzystają z tej witryny. Narzędzia te wykorzystują pliki cookies, w celu zbierania standardowych informacji wymienionych powyżej. Dane te są całkowicie anonimowe. Ciasteczka nie mogą być wykorzystywane do pozyskania danych z Twojego twardego dysku, Twojego adresu e-mail, czy też dotyczących Ciebie danych osobowych. Dane te nie są udostępniane osobom trzecim.

Administrator danych osobowych

Administratorem jest Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II z siedzibą w Lublinie przy Al. Racławickich 14 (nr tel. +48 445 41 01). Dane kontaktowe inspektora ochrony danych: nr tel. +48 81 445 32 30, adres e-mail – iod@kul.pl.
Dane będą przetwarzane wyłącznie w celu udzielenia odpowiedzi na pytanie zawarte w formularzu kontaktowym. Podstawą przetwarzania danych jest zgoda osoby, której dane dotyczą, udzielona poprzez wyraźne działanie potwierdzające (tj. przesłanie wiadomości). Pani/Pana dane będą przetwarzane nie dłużej, niż jest to konieczne do udzielenia odpowiedzi, a po tym czasie mogą być przetwarzane przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń. Dane są ujawniane wyłącznie osobom upoważnionym przez administratora.
Podanie danych jest dobrowolne, niemniej konieczne do tego, żeby odpowiedzieć na pytanie. Przysługuje Pani/Panu prawo do żądania dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody oraz wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.